Verslaglegging

The estimated reading time for this post is 62 seconds

De juiste verslaggever

Een congres,  brainstormsessie of vergadering vraagt om een goede verslaglegging. De juiste verslaggever die verslag doet van het nieuws, de grote lijn, de dilemma’s en de kritische noten.

Goede verslaglegging, een hele klus

Wat je schrijft, dat blijft! Seminars, bestuurstafels, workshops, jaarverslagen of interviews, elk hebben ze een eigen verslagleggings-vorm. Soms gaat het om het vastleggen van ideeën, beleid of voortgang. Soms zijn de toon en sfeer heel belangrijk. Het vasthouden van de grote lijn is altijd essentieel. Een jaarverslag of een projectverslag kan voor een organisatie een hele bevalling zijn. Informatie verzamelen, ordenen en in een verslag gieten, dat is een klus waar je heel wat uren in kwijt kunt.

Structureren, schiften, schrijven en redigeren

Als tekstschrijver help ik bij het structureren, schiften, schrijven en redigeren. Het verslag moet een goede weergave zijn van het afgelopen jaar of van het afgesloten project. Daarbij is het de kunst om onderwerpen niet te groot te maken. Opdelen in deelonderwerpen helpt al enorm. Nog meer tips? Zorgen voor een goede structuur met een logische opbouw. En niet eindeloos blijven breien op zinsniveau. Lange zinnen afwisselen met korte.  Geen lijdende vorm, de actieve vorm leest beter. En soms maakt een eigen interview het helemaal af.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *