Welkom in Eilandrijk, verkoopbrochure nieuwbouw Rijswijk Buiten

The estimated reading time for this post is 121 seconds

Verkoopbrochure voor nieuwbouwwijk Eilandrijk

DEELPLAN EILANDRIJK

 

EilandRijk, speciaal voor mensen die weten wat ze willen. Een mooie karaktervolle luxe woning met een eigen tuin. In een duurzame, weelderige, groen en ruim opgezette waterrijke wijk. Met volop plek om te ontdekken, te ontspannen, te spelen en te genieten. EilandRijk vormt samen met de andere eilanden van Sion Zuid één van de parels van het plan RijswijkBuiten.

Dit kleinschalige nieuwbouwproject telt 29 royale woningen; watervilla’s, 2 onder 1 kapvilla’s en herenhuizen. Een rijke variatie van typen woningen met herkenbare stijlelementen.

Cultuurhistorie

Tussen de villa’s ligt een collectief terras aan het water, met zicht op de oude schoorsteen en de waterpartijen van Sion. Sion kenmerkt zich door zijn geschiedenis van het kloostercomplex en de buitenplaats. Vroege bebouwing is bijna verdwenen, maar enkele bouwwerken en watergangen herinneren U aan de rijke historie van dit gebied. Deze cultuurhistorische elementen komen terug in de specifieke identiteiten van de buurten. Een knipoog naar het meest recente verleden van dit gebied. Zo begeleiden niet alleen terrassen de oevers, maar ook enkele nieuwe tuinkasten. Een verwijzing naar de voormalige glastuinbouw in dit gebied.

Kenmerkend voor de buitenplaats zijn ook de siertuinen, veelal uitgevoerd met hagen. U vindt er ook groene woonpaden terug waar de auto zogezegd te gast is. En waar vindt u tegenwoordig nog fruitbomen terug langs de wandelpaden? Jawel, in RijswijkBuiten!

Waterrijk

Alle woningen liggen aan de boezem, het vaarwater.  Direct aangesloten op de omringende watergangen als de Vliet en de Zweth. U vaart met uw bootje vanuit uw buurt zo naar Delft of Midden-Delfland. Maar vergeet ook niet, dat voor de extra waterberging in het Wilhelminapark de bestaande plassen zijn vergroot. Zwemwater met echte stranden. Het waterplezier ligt letterlijk naast uw deur!

EilandRijk, een waterrijk deelplan met een groen binnengebied. Een collectieve tuin om samen met anderen van te genieten. Hier ligt een bijzondere wadi, een verzonken weiland, waar overtollig regenwater van daken en straten heel natuurlijk zijn weg vindt. Hiermee voorkomen we wateroverlast en tevens uitdroging van de grond. Dit gebied is van de bewoners en beheerd in mandeligheid, optimaal afgestemd op de wensen van de gebruikers. De (natuurlijke) speelaanleidingen en de grote variatie aan bomen en heesters geven de wijk een extra groen en rijk karakter. Een wijk die in het oog springt.

Verkoopbrochure

Tekst is onderdeel van de verkoopbrochure die ik schreef voor de nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten. 

Bekijk hier de volledige versie van mijn teksten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *