Tekstcorrector voor een foutloze tekst

The estimated reading time for this post is 92 seconds

Passend en correct taalgebruik is dé basis om een verhaal goed te vertellen. Een goede tekst moet overtuigen. De inhoud van de tekst laat ik als tekstcorrector ongemoeid. Maar ik let er wel op dat de tekst foutloos is. Niet alleen door de juiste taal en spelling te hanteren. Ook hou ik opbouw, stijl en interpunctie in de gaten. Een goede tekstcorrector zorgt voor een foutloze tekst.

Taalfouten roepen ergernis en vrazen op bij het lezen. Een investering in het laten controleren en corrigeren van tekst verdient zichzelf snel terug. Tekstcorrecties bij een website, blog, scriptie, boek, brief, nieuwsbrief, sollicitatie of persbericht. Maar ook een tekstcorrector inschakelen bij een folder, column, artikel, jaarverslag, beleidsstuk of rapport.  De juiste tekstcorrector voor een foutloze tekst. Altijd gedegen en nauwkeurig.

Wat doe ik allemaal als tekstcorrector?
 • Zorgen voor een prettig leesbare tekst
 • Letten op grammatica-, taal- en spelfouten
 • Zicht houden op opbouw en stijl
 • Verbeteren interpunctie

 

“Een helder verhaal in foutloos Nederlands, dat zijn de basisprincipes voor elke tekst! Als je zelf een tekst geschreven hebt, is het vaak lastig om die tekst door de ogen van de lezer te bekijken. Als tekstredacteur redigeer ik bestaande teksten, ik bewerk en herschrijf.”

 

“Als tekstschrijver schrijf ik vaak wat langere teksten. Ik informeer de lezer en geef diepgang aan een tekst. En in de taal van de juiste doelgroep. Van tevoren daarom altijd even sparren met de opdrachtgever. In welke vorm ga ik schrijven, welke lengte krijgt de tekst en welk medium wordt ingezet? Een website vraagt natuurlijk om een andere tekst dan een nieuwsbrief. Mijn kennis blijft groeien, ik vind het belangrijk dat ik altijd de benodigde kennis over het onderwerp heb. Als tekstschrijver versta ik de kunst om diverse soorten teksten foutloos te schrijven. Lastige onderwerpen zet ik om in een toegankelijk, goed leesbaar artikel. Of in een boeiende rapportage.”

 

Share

3 reacties

 1. A. Develioglu

  Correctie van teksten, in totaal ongeveer 6-7 pagina`s, particulier, niet zakelijk. U ontvangt eind deze week of begin volgende week.
  T/m 26 dec moet ik gecorrigeerd terug.
  Mogelijkheid?
  Prijs?
  M.v.g.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *