Over Desirée

Ontrafelen en verhelderen. De insteek van mijn werk. Als (wetenschaps)journalist en tekstschrijver, met een adviserende, economische èn bouwkundige achtergrond, maak ik me een onderwerp snel eigen. Vervolgens het verhaal herschrijven naar de specifieke doelgroep. En in de juiste toon. Het liefst schrijf ik voor de geïnteresseerde leek. Het doel is de lezer enthousiast te maken, maar in ieder geval altijd te verhelderen.

 

Tekstschrijver met technische, economische, stedenbouwkundige en adviserende achtergrond

Jarenlang werkte ik in de wereld van de gebiedsontwikkeling, als adviseur, planeconoom en procesmanager. Mijn technische achtergrond,  studie Stedenbouwkunde aan de TU Delft (1997), bleek een ideaal uitgangspunt bij het ontrafelen van complexe ruimtelijke ontwerpopgaven en het realiseren van financiële haalbaarheid. Nu zet ik mijn expertise als tekstschrijver en journalist vooral in voor het publieke en politieke debat. Door te stimuleren en te voeden. Verhelderen en inzicht brengen in interessante  ontwikkelingen en verhalen, in brede zin voor de nieuwsgierige leek.

Teksten voor jong, oud en iedereen er tussen in

Als journalist lever ik artikelen voor kranten, magazines, bladen of websites. Als tekstschrijver richt ik me ook op blogs, berichten, biografieën, advertorials, diverse teksten en communicatie-uitingen. Op papier en online.

De webteksten, berichten, brochures, beschrijvingen en blogs schrijf ik op basis van bestaande teksten, briefings en eigen interviews, onderzoek en analyses.

Ruime ervaring met informatieve en commerciële content, en ik weet de meest recente richtlijnen van SEO toe te passen. Het is niet alleen belangrijk gevonden te worden, maar ook je lezers opgetogen te krijgen en te houden. Zodat ze weer terug komen!

Geboren en opgegroeid in Zuid Limburg.  Vervolgens voor studie en liefde jarenlang in Delft en Amsterdam gewoond. Sinds 2001 woon ik op de Kop van Zuid in Rotterdam, met vriend en onze drie kinderen. Mijn cv op Linkedin  beschrijft mijn carrière in hoofdlijnen. De teksten op deze website tonen de verschillende schrijfstijlen. Maar opborrelende vragen en opmerkingen bespreek ik natuurlijk graag.

 Ook als Wetenschapsjournalist aan het werk                                                                                                                                                                                                                                                                                    “Desirée Scheid, deelnemer aan de najaarscursus wetenschapsjournalistiek 2014 van de SCW, is de gedroomde wetenschapsjournalist: ze heeft een prettige penvoering, een dienstbare houding naar de opdrachtgever en de lezer toe en ze wekte bij elk stuk dat ze tijdens de cursus heeft geschreven de indruk de materie te beheersen. Vragen die ze in haar artikelen opwierp, werden doorgaans meteen beantwoord. Ze wist technische informatie toegankelijk te maken. En bovenal was duidelijk dat ze plezier beleefde aan het schrijven. Desirée’s capaciteiten verdienen het om intensief te worden benut”.

Beoordeling Sander van Walsum

Verslaggever/commentator, de Volkskrant

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *